top of page
  • Julie Van Lommel

Voedzame Vol-au-Vent




















Een klassieker, vol-au-vent!


Helaas niet de beste keuze op restaurant omdat de bereiding meestal gebeurt met volle room, echte boter en gehakt. Deze versie is voor iedereen die graag wat gezonder wil eten, zonder in te boeten in smaak.


Ingrediënten voor 2 personen


250g boschampignons

rauwkost naar keuze (sla, tomaat, wortel, komkommer, radijsjes, ... )

2 eetlepels plantaardige vetstof (nodig voor de saus)

1 eetlepel olijfolie

1dl (plantaardige) room light

1dl plantaardige melk of halfvolle melk

2 bladerdeeg pasteitjes

2 eetlepels patisserie bloem

1dl witte wijn

1 blokje groentebouillon

peper en zout

Optie: vegetarische 'kippenstuckjes'


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bak de bladerdeeg pasteitjes in de voorverwarmde oven zoals aangegeven op de verpakking.

Smelt 2 eetlepels boter in een kookpot en stoof de boschampignons 2 a 3 min op een hoog vuur.

Zet het vuur lager en bestrooi de champignons met bloem. Roer goed en blus met de witte wijn en de plantaardige room. Verkruimel er dan het bouillonblokje over.

Optie: bak de vegetarische kippenstuckjes en kruid af met kippenkruiden. Voeg deze toe aan de vol au vent en laat 5min roerend inkoken op een zacht vuur.

Schil en was ondertussen de rauwkost, snij fijn en verdeel op een bord.

Kruid af met peper en zout.

Dresseer een bladerdeeg pasteitje op de rauwkost en vul met de vol au vent.


Smakelijk!


-Julie-



248 weergaven
bottom of page