top of page
  • Julie Van Lommel

Pompoenlasagne met spinazie






Ingrediënten voor 4 personen

750g butternut

400g verse spinazie

200g kikkererwten uit blik

3 grote wortelen

1 courgette

1 ui

1 teentje knoflook

3 eetlepels pompoenpitten

200g cottage cheese

100g mozzarella (light)

70g geraspte kaas

olijfolie

groentebouillon

cayennepeper

nootmuskaat

peper en zout


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180graden.

Snipper de ui en de look. Maak fijne linten van de courgette met een dunschiller.


Schil de pompoen en de wortelen en snij in kleine stukken.

Verhit een eetlepel olie in een kookpot en stoof de ui samen met de knoflook glazig. Voeg er dan de gesneden pompoen en wortelen aan toe en laat 15min stoven op een zacht vuur.


Verhit in een andere kookpot nog een lepel olie en stoof hierin de spinazie gedurende 2minuten. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Meng er nadien de cottage cheese en kikkererwten onder.


Verkruimel een bouillonblokje fijn en voeg dit toe aan de kookpot met pompoen en wortel. Kruid verder af met peper, zout en cayennepeper. Mix het geheel fijn.


Verdeel wat pompoen puree over de bodem van een stevige ovenschaal. Beleg dit verder met de volkoren lasagne vellen, gevolgd terug een laag pompoen puree, de courgette linten en het spinaziemengsel. Eindig met een laagje pompoen puree.


Snij de mozzarella in blokjes en verdeel deze over de lasagne samen met de geraspte kaas. Bestrooi tot slotte met pompoenpitten.


Zet de overschaal voor 40minuten in een voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste 5min de grill op voor een extra krokante korst.


Smakelijk!

Pompoenlasagne - By Julie


60 weergaven
bottom of page