Ingrediënten voor 2 personen
Pesto roomsaus
1 basilicum plantje, alle blaadjes
2 eetlepels extra vierge olijfolie
60 gram pijnboompitten (Of ongebrande cashewnoten)
3 eetlepels edelgistvlokken
1 teentje knoflook
150 ml plantaardige room
2 eetlepels citroen/limoensap
handje verse jonge spinazie
3 eetlepels water
Snufje zout
Overige ingrediënten
320 gram verse gnocchi (Of 400 gram voor grote eters)
250 gram (diepvries) doperwten
4 theelepels pijnboompitten
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Snufje peper
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de verse pesto in een maatbeker en pureer fijn met een staafmixer. (Als je wil, kan je ook een keukenmachine of sterke blender gebruiken)
Rasp de Parmezaanse kaas, je hebt hier 2 eetlepels van nodig.
Rooster de pijnboompitten kort tot ze goudbruin zijn in een koekenpan zonder olie. Let op, deze verbanden snel!
Doe de (diepvries) doperwten in een kookpan en voeg voldoende water toe, zodat de doperwten onder water staan. Breng aan de kook en kook de doperwten +/-7 minuten.
Bereid ondertussen de gnocchi zoals beschreven op de verpakking. Breng op smaak met zout.
Verwarm de pesto roomsaus gedurende enkele minuten in een pannetje. Giet de doperwten af en voeg deze toe aan de saus.
Giet de gnocchi af en schep in een grote kom. Roer de warme pesto roomsaus erdoorheen. Verdeel dit over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en wat peper.
Smakelijk!
Commenti