top of page
Diëtiste Julie Van Lommel

Mijn visie

Als ik ergens kom en mensen krijgen te horen dat ik diëtiste ben, begint de waslijst aan vragen. Aan de hand van deze vragen ontdekte ik dat er nog veel taboe hangt rond het woordje dieet.

 

Daarom deze verduidelijking: een dieet wijst op een tijdelijke wijziging in een eetpatroon. Dit zorgt op korte termijn voor gewichtsverlies maar het is niet de bedoeling dit de rest van je leven te volgen. Bij bepaalde diëten zou dit ook erg onverantwoord zijn. Denk hierbij aan het ‘soepdieet’ of het ‘fruitdieet’. Diëten omwille van een medische reden vb. coeliaki of diabetes is een ander verhaal.

 

Ik ben geen voorstander van diëten. Dit zal waarschijnlijk ook met mijn karakter te maken hebben maar als iemand mij zegt wat ik niet mag eten, mag je er zeer van zijn dat ik het een uur laten in mijn handen heb. Met dit in het achterhoofd werk ik dus voornamelijk op het wijzigen van een levensstijl en op wat je wél kan eten. 

 

Daarnaast is het ook vaak interessant ons af te vragen waarom we eten? Eten we omdat we honger hebben of omdat het van ons verwacht wordt? Misschien wel uit frustratie of uit het gevoel van eenzaamheid. Is het hier dan voldoende te zeggen: ‘stop daar dan mee’. Nee, de oorzaak ligt vaak veel dieper en ook hierbij is het belangrijk om de triggers op te sporen die ons aanzetten tot eten.  

 

Equilibre3 logo baseline kleur.png

Ik geloof in de kracht van gezonde voeding. Doorheen de jaren heb ik echter gemerkt dat het niet voor iedereen haalbaar is om bij elke maaltijd een gezonde keuze te maken. Ook moeten soms vele kilo’s worden overbrugd of gaat het gewichtsverlies (te) moeizaam. Tel daarbij de uitdagingen van werk of sociale verplichtingen, een drukke agenda en huishouden en het spreekt voor zich dat afvallen niet zo evident is.

 

Daarom ben ik opzoek gegaan naar alternatieven om op een verantwoorde manier te vermageren en daarbij ook alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo kwam ik terecht bij Equilibre3

Dit bedrijf werd opgericht door Hilde, die met haar opleiding en jarenlange ervaring als diëtiste vervangmaaltijden ontwikkelt die beperkt zijn in calorieën en een volwaardig alternatief zijn voor evenwichtige voeding.​ Het inzetten van deze maaltijden zijn steeds een tijdelijk hulpmiddel, een eerste stap naar een gezond(er) gewicht en een duwtje in de rug om de eerste moeilijke kilo’s eraf te krijgen. 

Er is geen vast schema, alles wordt aangepast aan de persoonlijke behoeften en mogelijkheden van de cliënt. Dit sluit perfect aan bij mijn visie op een persoonlijke aanpak. 

 

We werken daarbij ook stapsgewijs naar blijvende gezonde eet-, en actieve leefgewoonten. Van EQ3 vervangmaaltijden evolueert men naar 3 zelf samengestelde maaltijden, aangepast aan persoonlijke noden.

Deze producten zijn géén proteïnedieet of het zoveelste shake-dieet maar wel uitgebalanceerde vervangmaaltijden die verrijkt werden met vitaminen en mineralen.

Een kordate en verantwoorde aanpak om gezondheidswinst te boeken.

 

bottom of page