Mijn visie

Als ik ergens kom en mensen krijgen te horen dat ik diëtiste ben, begint de waslijst aan vragen. Aan de hand van deze vragen ontdekte ik dat er nog veel taboe hangt rond het woordje dieet.

 

Daarom deze verduidelijking: een dieet wijst op een tijdelijke wijziging in een eetpatroon. Dit zorgt op korte termijn voor gewichtsverlies maar het is niet de bedoeling dit de rest van je leven te volgen. Bij bepaalde diëten zou dit ook erg onverantwoord zijn. Denk hierbij aan het ‘soepdieet’, ‘fruitdieet’ of dé grote hype van vandaag het proteïnedieet. Diëten omwille van een medische reden vb. coeliaki, diabetes, ... is een ander verhaal.

 

Ik ben geen voorstander van diëten. Dit zal waarschijnlijk ook met mijn karakter te maken hebben maar als iemand mij zegt wat ik niet mag eten, mag je er zeer van zijn dat ik het een uur laten in mijn handen heb. Met dit in het achterhoofd werk ik dus voornamelijk op het wijzigen van een levensstijl. Waarbij er veel aandacht wordt geschonken aan een persoonlijk aanpak. Waarbij er een balans is tussen dagelijks gezonde voeding en ruimte voor iets minder gezonde voeding.

 

Daarnaast is het ook vaak interessant ons af te vragen waarom we eten? Eten we omdat we honger hebben of omdat het van ons verwacht wordt? Misschien wel uit frustratie of uit het gevoel van eenzaamheid. Is het hier dan voldoende te zeggen: ‘stop daar dan mee’. Nee, de oorzaak ligt vaak veel dieper en ook hierbij is het belangrijk om de triggers op te sporen die ons aanzetten tot eten. Eens deze triggers benoemd zijn, kunnen we hier verder op werken en alternatieven zoeken zodat we onze gevoelens kunnen plaatsen, zonder afleiding te zoeken in de koekenkast. 

 

We willen  allemaal snel resultaat. Liever gisteren dan vandaag. Onze maatschappij werkt dit ook in de hand. Nieuwe schoenen en kleren kun je zo online bestellen, daar hoef je weinig tot niks voor te doen. 

 

Bij het veranderen van je lichaamssamenstelling werkt het zo echter niet. Daar moet je echt wel  degelijk dingen voor doen en net zo goed dingen voor laten. Geef je lichaam de tijd voor deze verandering. Maak het jezelf zo aangenaam mogelijk, dan hou je het ook beter en gemakkelijker vol. 

 

Ik geloof niet in strenge regels, standaard voedingsschema’s en oneindige lijstjes met ‘verboden’ voedingsmiddelen. Een goede balans waarbij dagelijks aandacht wordt geschonken aan een gezonde voeding maar waar er ook ruimte wordt gemaakt voor genot en plezier van voedingsmiddelen. 

 

Door jezelf niet alles te ontzeggen maar terug een gezonde relatie met voeding op te bouwen, zonder schuldgevoelens, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker dit op lange termijn vol te houden.

 

De enige sleutel tot succes is consequentie, en als je het mij vraagt geldt dat voor elk aspect in het leven.

 

Equilibre3 logo baseline kleur.png

Ik geloof in de kracht van gezonde voeding.

Doorheen de jaren heb ik echter gemerkt dat het niet voor iedereen haalbaar is om bij elke maaltijd een gezonde keuze te maken. Ook moeten soms vele kilo’s worden overbrugd of gaat het gewichtsverlies (te) moeizaam. Tel daarbij de uitdagingen van werk of sociale verplichtingen, een drukke agenda en huishouden en het spreekt voor zich dat afvallen niet zo evident is.

 

Daarom ben ik opzoek gegaan naar alternatieven om op een verantwoorde manier te vermageren en daarbij ook alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo kwam ik terecht bij Equilibre3

Dit bedrijf werd opgericht door Hilde, die met haar opleiding en jarenlange ervaring als diëtiste vervangmaaltijden ontwikkelt die beperkt zijn in calorieën en een volwaardig alternatief zijn voor evenwichtige voeding.​ Het inzetten van deze maaltijden zijn steeds een tijdelijk hulpmiddel, een eerste stap naar een gezond(er) gewicht en een duwtje in de rug om de eerste moeilijke kilo’s eraf te krijgen. 

Er is geen vast schema, alles wordt aangepast aan de persoonlijke behoeften en mogelijkheden van de cliënt. Dit sluit perfect aan bij mijn visie op een persoonlijke aanpak. 

 

We werken daarbij ook stapsgewijs naar blijvende gezonde eet-, en actieve leefgewoonten. Van EQ3 vervangmaaltijden evolueert men naar 3 zelf samengestelde maaltijden, aangepast aan persoonlijke noden.

Deze producten zijn géén proteïnedieet of het zoveelste shake-dieet maar wel uitgebalanceerde vervangmaaltijden die verrijkt werden met vitaminen en mineralen.

Een kordate en verantwoorde aanpak om gezondheidswinst te boeken.

 

Bredestraat 54B

2930 Brasschaat

info@julievanlommel.be

Diëtiste

Tel: +32 499 61 03 03

  • White Instagram Icon
  • Facebook - Grey Circle