Ik weet niet of de gemiddelde Belg een potje tahin in de keuken heeft staan, maar ik zou het zeker aanraden!
Tahin wordt gemaakt van sesamzaadjes en zit bomvol calcium en selenium. Maar ook magnesium, ijzer en zink zijn rijkelijk aanwezig. Daarnaast bevatten 2 eetlepels tahin (30g) maar liefst 6g eiwit en 3,6g vezels.
Je kan tahin als broodbeleg gebruiken, eventueel in combinatie met fruit. Maar ik vind het persoonlijk lekkerder in gebak. Deze koekjes zijn ideaal voor opgroeiende kindjes, rijk aan voedingsstoffen en goed verzadigend.
Wat heb je nodig voor deze koekjes:
Ingrediënten
50g havermout
70g tahin
50g pindakaas
2 eetlepels agavesiroop
Pumpkin spice poeder of kaneel
Bereiding
Mix alles samen tot een beslag, rol balletjes en druk deze plat op bakpapier.
Bak de koekjes voor 12-15minuten op 180graden.
Laat ze volledig afkoelen.
Smakelijk!
Comments