top of page
  • Julie Van Lommel

Tahin koekjes


Tahin koekjes By Julie


Ik weet niet of de gemiddelde Belg een potje tahin in de keuken heeft staan, maar ik zou het zeker aanraden!


Tahin wordt gemaakt van sesamzaadjes en zit bomvol calcium en selenium. Maar ook magnesium, ijzer en zink zijn rijkelijk aanwezig. Daarnaast bevatten 2 eetlepels tahin (30g) maar liefst 6g eiwit en 3,6g vezels.


Je kan tahin als broodbeleg gebruiken, eventueel in combinatie met fruit. Maar ik vind het persoonlijk lekkerder in gebak. Deze koekjes zijn ideaal voor opgroeiende kindjes, rijk aan voedingsstoffen en goed verzadigend. 


Wat heb je nodig voor deze koekjes:


Ingrediënten

50g havermout

70g tahin

50g pindakaas

2 eetlepels agavesiroop

Pumpkin spice poeder of kaneel


Bereiding

Mix alles samen tot een beslag, rol balletjes en druk deze plat op bakpapier.

Bak de koekjes voor 12-15minuten op 180graden.

Laat ze volledig afkoelen.


Smakelijk!

33 weergaven

Comments


bottom of page