Ingrediënten (8-10 porties)
200g volkoren speltmeel of havermeel
50g pure cacaopoeder
1,5 zakje bakpoeder
snuf bicarbonaat
3 rijpe bananen
70ml volle kokosmelk
160ml plantaardige melk (soja, haver, amandel, rijst, ... )
200g kokosbloesemsuiker of alternatief
70g pure chocolade
50g gehakte hazelnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix het volkoren meel, cacaopoeder, bakpoeder en bicarbonaat in een grote kom.
Doe de bananen, kokosmelk, plantaardige melk en kokosbloesemsuiker in een blender en mix tot een smeuïg geheel.
Voeg het smeuïg mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng tot een geheel.
Hak de chocolade fijn en roer door het mengsel.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het mengsel in de cakevorm.
Bestrooi tot slot met de gehakte hazelnoten en plaats gedurende 50minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.
Laat de cake afkoelen alvorens hem aan te snijden.
Commenti