Ingrediënten voor +/- grote 12 muffins
1 grote courgette
3 flax eggs (= 3 eetlepels gebroken lijnzaad + 9 eetlepels warm water)
285 gram havermeel
60 gram pure chocoladepoeder
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
100gram agavesiroop + extra zoetstof naar keuze als je een zoete muffin wil
115 gram zonnebloemolie of andere neutrale olie
Extra: pure chocoladedruppels
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C
Schil de courgette en en rasp fijn
Bereid de flax eggs voor. Dit doe je door het lijnzaad te mengen met warm water. Laat het mengsel minimaal 5minuten staan.
Meng in een grote kom havermeel, cacaopoeder, baking soda, zoetstof, bakpoeder en snufje zout.
Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet daarin de agavesiroop, de zonnebloemolie en de flax eggs. Meng alles grondig door.
Voeg de geraspte courgette toe aan het mengsel en roer goed door.
Lepel het mengsel in muffin vormpjes en bak gedurende 25 minuten. Check of ze gaar zijn.
Je kan ze volledig laten afkoelen of half warm opeten, beiden zeer lekker!
Smakelijk
Comments