top of page
  • Julie Van Lommel

Secretly Healthy Chocolate Muffins


Secretly Healthy muffins By Julie Van Lommel

Ingrediënten voor +/- grote 12 muffins


1 grote courgette

3 flax eggs (= 3 eetlepels gebroken lijnzaad + 9 eetlepels warm water)

285 gram havermeel

60 gram pure chocoladepoeder

1 theelepel baking soda

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel zout

100gram agavesiroop + extra zoetstof naar keuze als je een zoete muffin wil

115 gram zonnebloemolie of andere neutrale olie

Extra: pure chocoladedruppels



Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C

Schil de courgette en en rasp fijn

Bereid de flax eggs voor. Dit doe je door het lijnzaad te mengen met warm water. Laat het mengsel minimaal 5minuten staan.

Meng in een grote kom havermeel, cacaopoeder, baking soda, zoetstof, bakpoeder en snufje zout.

Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet daarin de agavesiroop, de zonnebloemolie en de flax eggs. Meng alles grondig door.

Voeg de geraspte courgette toe aan het mengsel en roer goed door.

Lepel het mengsel in muffin vormpjes en bak gedurende 25 minuten. Check of ze gaar zijn.


Je kan ze volledig laten afkoelen of half warm opeten, beiden zeer lekker!


Smakelijk

187 weergaven
bottom of page