top of page
  • Julie Van Lommel

Energy Balls




Na een lange tijd heb ik toch weer de energie gevonden om in de keuken te bakken en te experimenteren. De aanleiding? Mijn zoontje snoept elke ochtend mijn havermout weg.

Hoewel hij inmiddels 20 maanden oud is, is zelfstandig eten nog niet aan de orde. Dus tijdens de ochtendrush eist hij mijn havermoutpap op, die ik hem dan natuurlijk moet voederen.

Dus dacht ik creatief te zijn en een snack te maken die hij met zijn handjes kan eten op basis van havermout. Zo ontstond het idee van energy balls. Eerst was mijn zoontje wat sceptisch, maar na de eerste hap was mijn havermoutpap niet meer interessant en wilde hij alleen nog maar zijn balletjes. Win - win!


Ingrediënten:

  • 100g havermout

  • 50g amandelmeel

  • 20g gemalen lijnzaad

  • 20g hennepzaad

  • 150 ontpitte dadels (geweekt in heet water)

  • scheutje heet water

  • 50g notenspread zoals pindakaas, tahin, hazelnotenpasta, enzovoort...

Optie: pure cacao poeder



Bereiding:

Laat de ontpitte dadels 10 minuten weken in heet water.

Doe de havermout, het lijnzaad en het hennepzaad in een blender en mix het fijn. Meng dit met het amandelmeel. Voeg tot slot de geweekte dadels toe aan de blender en mix tot een geheel.

Doe de gemalen ingrediënten allemaal in een kom en voeg de notenpasta en een scheutje heet water toe. Meng met je handen tot een kleverig geheel ontstaat. Let op: het deeg moet plakkerig zijn maar niet vloeibaar!

Rol ongeveer 15 tot 20 balletjes van het deeg en zet ze in de koelkast.


Super lekker als snack voor jezelf of als ontbijt voor je kleintjes.


Optie: je kan ook nog pure cacao mengen in je deeg; in combinatie met hazelnotenpasta is dit een heerlijke snack bij de koffie!


Smakelijk!

16 weergaven
bottom of page