Ingrediënten
Voor de bodem:
100 gram havermeel (havermout gemalen)
45g kokosolie of rijstolie
2 theelepels kaneel of koekenkruiden
zoetstof naar keuze
Voor de vulling:
2 eiwitten
1 volledig ei
350g philadelphia natuur light
250g griekse yoghurt 0% (vb. Total 0% of Skyr)
zoetstof naar keuze (Vb. Zusto)
200g rood fruit / blauwe bessen (diepvries)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten voor de bodem samen en mix deze tot een smeuïg geheel.
Vet een springvorm / cakevorm in of gebruik bakpapier en doe het mengsel hier in, druk goed
aan.
Zet het voor ongeveer 10minuten in de oven tot het goudbruin is.
Doe de ingrediënten voor de vulling in een kom (behalve het fruit) en mix het tot een glad
beslag.
Plet een deel van het fruit apart in een kom, voeg hier eventueel extra zoetstof aan toe. Hou
enkele bessen over om de taart te dresseren.
Schenk het geplette fruit over de gebakken bodem en doe hierboven het yoghurt beslag.
Versier met het overgebleven fruit.
Zet de cake voor 30 minuten in de oven op 180graden.
Na deze 30minuten draai je de temperatuur terug naar 100graden en bak je hem verder
gedurende 75 minuten.
Is die klaar? Zet hem dan nog een paar uur, of een nachtje, in de koelkast en serveer goed
koud.
Indien je graag een volledig plantaardige versie maakt, heb je deze ingrediënten nodig:
Voor de bodem:
100 gram havermeel (havermout gemalen)
45g kokosolie of rijstolie
2 theelepels kaneel of koekenkruiden
zoetstof naar keuze
Voor de vulling:
300g Violife cream cheese (AH)
250g Alpro Greek Style
2 zakjes klop klop fix
zoetstof naar keuze (Vb. Zusto)
200g rood fruit / blauwe bessen (diepvries)
Bereiding is hetzelfde als hierboven..
Comments