top of page
  • Julie Van Lommel

Homemade cheesecake


Homemade Cheesecake - by Julie Van Lommel

Ingrediënten

Voor de bodem:

100 gram havermeel (havermout gemalen)

45g kokosolie of rijstolie

2 theelepels kaneel of koekenkruiden

zoetstof naar keuze

Voor de vulling:

2 eiwitten

1 volledig ei

350g philadelphia natuur light

250g griekse yoghurt 0% (vb. Total 0% of Skyr)

zoetstof naar keuze (Vb. Zusto)

200g rood fruit / blauwe bessen (diepvries)


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle ingrediënten voor de bodem samen en mix deze tot een smeuïg geheel.

Vet een springvorm / cakevorm in of gebruik bakpapier en doe het mengsel hier in, druk goed

aan.

Zet het voor ongeveer 10minuten in de oven tot het goudbruin is.

Doe de ingrediënten voor de vulling in een kom (behalve het fruit) en mix het tot een glad

beslag.

Plet een deel van het fruit apart in een kom, voeg hier eventueel extra zoetstof aan toe. Hou

enkele bessen over om de taart te dresseren.

Schenk het geplette fruit over de gebakken bodem en doe hierboven het yoghurt beslag.

Versier met het overgebleven fruit.

Zet de cake voor 30 minuten in de oven op 180graden.

Na deze 30minuten draai je de temperatuur terug naar 100graden en bak je hem verder

gedurende 75 minuten.

Is die klaar? Zet hem dan nog een paar uur, of een nachtje, in de koelkast en serveer goed

koud.


Indien je graag een volledig plantaardige versie maakt, heb je deze ingrediënten nodig:

Voor de bodem:

100 gram havermeel (havermout gemalen)

45g kokosolie of rijstolie

2 theelepels kaneel of koekenkruiden

zoetstof naar keuze


Voor de vulling:

300g Violife cream cheese (AH)

250g Alpro Greek Style

2 zakjes klop klop fix

zoetstof naar keuze (Vb. Zusto)

200g rood fruit / blauwe bessen (diepvries)


Bereiding is hetzelfde als hierboven..


112 weergaven
bottom of page