Stiekem ben ik super blij met de koudere temperaturen, hallo ovenschotels !!
Weinig werk, gemakkelijk voor te bereiden en altijd lekker.
Ik bereidde twee (verschillende) ovenschotels voor op één uurtje tijd. Eén uurtje, dat kan je ergens wel even vrijmaken, toch? Wanneer je 's avonds niet veel tijd hebt, kan je de ovenschotel gewoon in de oven schuiven, verder opruimen of kuisen of gewoon lekker voor de tv ploffen én hup, 25minuten later staat het eten op tafel.
Ingrediënten voor 4 personen:
800g aardappelen
500g kip- of runds- of veggie gehakt
3 stengels bleekselderij
1 aubergine
1 courgette
1 ui
2 eetlepels tomatenpuree
kippenkruiden, oregano, basilicum
peper en zout
Optie: magere gemalen kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C
Schil de aardappelen, kook gaar en pureer. Voeg geen vocht toe, kruid goed af.*
Maak de selderij schoon en snipper fijn. Snij de courgette en aubergine in kleine blokjes. Fruit deze aan in wat vetstof en voeg de tomatenpuree erbij. Kruid af met peper, zout, basilicum en oregano.
Bak het gehakt rul in een beetje vetstof. Kruid eventueel af met kippenkruiden.
Doe het bij de groentemengeling. Kruid verder af met peper en zout.
Schep het groente- gehaktmengsel in een ovenschaal. En werk af met een laagje puree.
Strooi eventueel nog een handje magere gemalen kaas over het geheel.
Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Door de warme zal het vocht uit het groentemengsel stijgen, in de puree komen en zo een smeuïg geheel vormen. Als de puree al te nat is, wordt het een waterachtige smurrie.
Smakelijk!
Julie
Comments