- Julie Van Lommel
Blueberry muffins

Ingrediënten voor 8 muffins
100 g volkorenbloem (spelt, haver, ... )
100g patisserie bloem
1/2 zakje bakpoeder
2 eieren
3 el citroensap
200 g Soja Greek Style of Skyr
150 g (diepvries) blauwe bessen
+/ - 2 eetlepels vloeibaar zoetstof (naar eigen smaak)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C
Doe de volkoren en patisserie bloem, de zoetstof en het bakpoeder in een beslagkom. Voeg vervolgens de yoghurt, het citroensap en de eieren toe.
Mix het geheel tot een smeuïg beslag en roer er vervolgens de bosbessen door.
Spoel je muffins af met stromend water en droog niet af, vet nu je muffin vormpjes in met een beetje vetstof (op deze manier heb je veel minder vet nodig).
Doe het beslag in de muffin vormpjes en bak gedurende 30 - 40 minuten goudbruin.
Laat afkoelen, zet een tasje thee en geniet van een heerlijke muffin.
Een verantwoord tussendoortje dat super snel gemaakt is!
Smakelijk!
Julie
