• Julie Van Lommel

Banana Bread Cake

Bananenbrood by Julie Van Lommel



Ingrediënten

2 gele bananen

125g havermeel

25ml (rijst)olie

25g suiker vervang product (vb. Zusto)

2 theelepels kaneel

1 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel baking soda

snufje zout

amandelschilfers / havermout


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200graden.

Prak de bananen fijn met een vork en meng de olie en suiker (vervanger) erdoor heen.

Meng de droge ingrediënten in een andere kom (meel, kaneel, bakpoeder, baking soda, zout). Schep dit vervolgens door de fijn geprakte bananen tot je een mooi beslag hebt.

Schep het beslag in een ingevet of met bakpapier ingelegde bakvorm.

Bestrooi het geheel met amandelschilfers of havervlokken.

Bak het bananen brood voor 25minuten in de voorverwarmde oven.

Laat even afkoelen en eet smakelijk!



Nota: het is normaal dat het bananen brood vrij stevig blijft en geen luchtig geheel wordt.


51 keer bekeken