top of page
  • Julie Van Lommel

Tikka Masala




Ingrediënten voor +/- 4 personen

4 eetlepels yoghurt (vb. Alpro natuur ongezoet)

2 ruime eetlepels curry pasta (tikki masala)

400ml kokosmelk (light)

2 koffielepels kurkuma

1 limoen(sap)

400g kipstuckjes (vb. van de vegetarische slager)

2 rode uien

3-4 zoete punt paprika’s

2 rode chili pepers

2 teentjes knoflook

400g tomatenblokjes / tomatenpasata

2 handjes verse spinazie

Peper en zout

Zilvervlies rijst of bulgur


Bereiding 

Voeg de yoghurt samen met de currypasta, kurkuma, zwarte peper, zout en limoensap. Laat de vegetarische kippenstukjes hierin marineren.

Snijd ondertussen de rode uien, puntpaprika's, rode peper en knoflook in stukjes.

Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de gesneden ajuin, puntpaprika's, chilipepers en knoflook kort aan.

Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe, laat het geheel +/- 20 minuten pruttelen.

Mix de saus tot een smeuïg geheel en voeg vervolgens de gemarineerde kippenstukjes, samen met de overgebleven marinade, toe. Voeg ook de verse spinazie toe en laat het geheel even meekoken.

Proef en breng indien nodig verder op smaak.

Kook ondertussen de zilvervliesrijst of bulgur gaar volgens de instructies op de verpakking.


Smakelijk!






25 weergaven
bottom of page