top of page
  • Julie Van Lommel

Rode curry met linzen en kikkererwten




Ingrediënten voor 2 personen

100 gram gedroogde rode linzen (verkrijgbaar bij AH)

2 eetlepels rode curry pasta *

200 gram zilvervliesrijst

2 teentjes knoflook

1 ui

120 ml kokosmelk

130 gram kikkererwten (uit blik)

2 middelgrote winterpeen

300 ml water

Handje verse peterselie

1 limoen

Scheutje olijfolie

Optie: vegetarische 'kipstukjes'


Bereiding


Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de wortel in dunne plakjes.

Doe een scheutje olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak beide goudbruin.

Voeg de rode curry pasta toe en bak een paar minuutjes mee.

Voeg daarna de (afgespoelde)linzen, het water en de wortel toe. Breng aan de kook en kook +/-10 minuten op laag vuur, met de deksel op de pan. Zodra het kookt kan je het vuur lager zetten.


Spoel terwijl de kikkererwten af en voeg deze toe aan de curry, samen met de kokosmelk. Roer alles goed door elkaar en laat nog 15 minuten pruttelen op laag vuur.

Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Serveer de curry met de rijst en garneer met een handje verse peterselie en partje limoen.


Smakelijk!


* Ik gebruikte de rode curry pasta van Colruyt.





66 weergaven
bottom of page