top of page
  • Julie Van Lommel

Linzensalade met artisjok


Linzensalade met artisjok - by Julie Van Lommel


Opzoek naar eens iets anders als bijgerecht voor bij de BBQ?

Verras je gasten met deze heerlijke, frisse, voedzame salade op basis van linzen! Hij is heel gemakkelijk voor te bereiden en blijft ook voor de dag nadien lekker als lunch.

Ik inspireerde me op een recept van colruyt en paste de hoeveelheden en samenstelling een beetje aan. Zowel de linzen als de erwten blijven hierbij nog wat knapperig en hebben dus niet de 'melige' smaak die je zou verwachten.



Ingrediënten


70g erwten extra fijn (diepvries)

100g rucola

1 bosje lente-uitjes

10 basilicum blaadjes

4 takjes verse peterselie

200g gemarineerde artisjokharten (op nat)

50g grana padano of Violife parmezaanse kaas

200g droge groene linzen


Dressing

3 eetlepels Alpro Greek Style

1 koffielepel agavesiroop (of honing)

4 eetlepels verse gehakte bieslook

1/2 citroen (sap)

1 teentje look

Peper en zout


Bereiding


Was en snipper de lente-uitjes, de basilicum en de peterselie fijn
Snij de artisjokharten in de lengte in 4.
Maak de schilfers van de grana padano of Violife parmezaanse kaas met een dunschiller.
Spoel de droge linzen onder stromend water, breng daarna ruim water aan de kook.
Kook de linzen gedurende 10 minuten gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 minuten de diepgevroren erwten toe. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.

Maak de dressing:
Mix de plantaardige yoghurt, de bieslook, het citroensap van een halve citroen, de look en de agavesiroop (of honing) tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

Meng de rucola, het basilicum, de lenteuitjes en de peterselie met de linzen en de erwten. Verdeel er de artisjokharten over en bestrooi met de grana pandano of Violife parmezaanse kaas, serveer de dressing er apart bij.

Smakelijk!
Julie


55 weergaven
bottom of page