- Julie Van Lommel
Linzensalade met artisjok

Opzoek naar eens iets anders als bijgerecht voor bij de BBQ?
Verras je gasten met deze heerlijke, frisse, voedzame salade op basis van linzen! Hij is heel gemakkelijk voor te bereiden en blijft ook voor de dag nadien lekker als lunch.
Ik inspireerde me op een recept van colruyt en paste de hoeveelheden en samenstelling een beetje aan. Zowel de linzen als de erwten blijven hierbij nog wat knapperig en hebben dus niet de 'melige' smaak die je zou verwachten.
Ingrediënten
70g erwten extra fijn (diepvries)
100g rucola
1 bosje lente-uitjes
10 basilicum blaadjes
4 takjes verse peterselie
200g gemarineerde artisjokharten (op nat)
50g grana padano of Violife parmezaanse kaas
200g droge groene linzen
Dressing
3 eetlepels Alpro Greek Style
1 koffielepel agavesiroop (of honing)
4 eetlepels verse gehakte bieslook
1/2 citroen (sap)
1 teentje look
Peper en zout