top of page
Julie Van Lommel

Bechamelsaus zonder bechamel


Bloemkool bechamel saus by Julie Van Lommel

Ingrediënten


1 bloemkool (vers of diepvries)

Groentebouillon (voor de bloemkool in te koken)

Scheutje (soja)melk

Nootmuskaat, peper en zout

Optie: edelgist vlokken


Bereiding


Hak de bloemkoolroosjes grof.

Verhit de bouillon in een grote pot en voeg hier de bloemkool aan toe.

Kook tot de bloemkool gaar en zacht is.

Giet het water af en mix de bloemkool glad met een staafmixer.

Voeg eventueel een beetje (soja)melk toe om dit smeuïger te maken.

Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Voor een kaasachtige smaak kan je een schep edelgist vlokken toevoegen.


Heerlijk met andere groenten zoals broccoli maar zeker ook in

ovenschotels (vb. witloof in de oven, lasagne, ... )



Smakelijk!

122 weergaven

Comments


bottom of page