top of page
  • Julie Van Lommel

Crispy Cauliflower


Crispy cauliflower by Julie Van Lommel


Ingrediënten

1 bloemkool

4 el (olijf)olie

2 tl pikante paprikapoeder

1 tl knoflookpoeder

1tl uienpoeder

peper en zout


Dip sausje:

2 eetl. tahin

150 ml (soja)yoghurt

1/2 teen knoflook

1 eetl citroensap

1 takje peterselie

peper, zout, olijfolie


Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Snij de bloemkool in roosjes en doe ze in een grote kom.

Voeg de olie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zoet toe. Schep alles goed om zodat elk roosje bedekt is met het mengsel.

Verdeel de roosjes over de bakplaat. Zorg ervoor dat ze naast elkaar liggen en elkaar niet overlappen, anders loop je het risico op zwarte of platte roosjes.

Bak ze gedurende 18-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.


Maak ondertussen het dip sausje: meng alle ingrediënten bij elkaar en kruid naar smaak.


Smakelijk!


66 weergaven
bottom of page