top of page
  • Julie Van Lommel

Chili sin carne



Tijdens oudjaar gingen we met wat vrienden naar de Ardennen. Omdat lang koken niet op het programma stond werd er op voorhand al een gerecht voorbereid, chili !


Ik was zo verrast en enthousiast dat ik het thuis meteen opzocht en ook een poging deed om het het te maken. Eerlijk, het is een beetje zoeken om de juiste pittigheid erin te krijgen maar de smaak is heerlijk!


Dit is hoe ik het heb gemaakt:


Ingrediënten

- 1 grote ajuin

- 4 wortelen

- 2 rode punt paprika's

- 1 oranje paprika

- 1 gele paprika

- 1 rode peper

- 6 tenen look

- 1 eetlepel zoetstof

- snufje kaneel

- 3 kleine blikken peulvruchten

- 800g gepelde tomaten (blik)

- 200g tomatenpuree

- 20g pure chocolade

- 1 flesje bier van hoge gisting

- 1/2 fles Cayenne Peper Saus (Hot Sauce)

- 3 eetlepels Worcestershire saus

- peper en zout naar smaak

- 6 koffielepels chili kruiden mix

- volwaardige rijst

- olie om te bakken


Bereiding

Snij alle groenten (ajuin, paprika's, peper, wortelen, look) in blokjes en mix ze in een blender tot rijstgrootte.


Stoof de gemixte groenten in een grote pot met een lepeltje olie tot het vocht verdwenen is (min. 20minuten).


Voeg de chili mix kruiden en peulvruchten toe, ik koos voor kidneybonen, kikkererwten en linzen. Laat mee stoven.


Mix de gepelde tomaten tot een smeuïg geheel en voeg toe aan de groentemix.


Voeg dan het hoog gistingsbier toe en laat goed koken, min. 15minuten.


Wanneer de saus een goede dikte heeft, voeg je 1/2 flesje Hot Sauce, 3 eetlepels Worcestershire saus, 20g pure chocolade, een snufje kaneel, 200g tomatenpuree en de zoetstof toe. Roer alles goed om en laat op een zacht vuurtje nog een half uurtje sudderen. Terwijl kan je de rijst gaar koken zoals aangegeven staat op de verpakking.


Proef en kruid bij indien nodig met peper en zout of chili kruiden.


Als jullie dit receptje maken, laat me dan zeker weten wat jullie van de chili vonden!


- Julie -





61 weergaven
bottom of page