top of page
  • Julie Van Lommel

Veggie lasagne


Veggie lasagne - by Julie Van Lommel


Ingrediënten


1 grote rode ajuin

3 wortelen

1 courgette

1 bleekselder (5-7 stengels)

1 rode paprika

1 bokaal pikante tomatensaus

1 bokaal Manna veggie bolognaise saus

3 teentjes knoflook

1 doosje vegetarisch gehakt (ik gebruik meestal van De vegetarische Slager of Boni)

Lasagne vellen (ik gebruikte de Gele Linzen lasagne vellen van AH)

Gemalen kaas

Peper, zout, basilicum, oregano

Olie




Bereiding

Kuis alle groenten en snij zo fijn mogelijk in stukjes.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stoof in een grote pan eerst de helft van de ajuin en look een paar minuten aan in een lepel olie.


Doe de andere helft van de ajuin in een andere pan met een lepel olie en stoof deze op samen met het vegetarisch gehakt (max 5min). Kruid indien gewenst af met kippenkruiden en zet opzij.


Voeg aan het look-ajuin mengsel de gesneden wortelen, bleekselder, paprika en courgette toe en laat ruim 10min mee stoven op een matig vuur.

Als de groenten beetgaar zijn, voeg je de pikante tomatensaus en de kant en klare bolognaise saus toe. Voeg ook het vegetarisch gehakt toe en laat het geheel nog eens 15min pruttelen.

Kruid af met peper, basilicum en oregano.

Proef en voeg indien nodig nog zout toe.


Begin in een grote ovenschaal met een laag saus, lasagne vellen, saus, lasagne vellen, ... (je kent het wel). Werk af met een laag saus en strooi hierover de gemalen kaas.


De lasagne gaat voor 30min in een voorverwarmde oven van 180°C.


Smakelijk


Veggie lasagne - By Julie Van Lommel

121 weergaven
bottom of page