Ingrediënten (voor 2 personen)
200 gram peultjes (of sugar snaps)
1 broccoli
180 gram udon noedels
Olie (vb. zonnebloemolie)
200 gram tofublokjes (vb. pittig gekruide tofu blokjes van AH)
1 rode chilipeper
1 rode paprika
2 eetlepel sojasaus
1 eetlepel gembersiroop
peper en zout
1 handje sesamzaad (om te garneren)
Bereiding
Was de snijbonen en snij ze in stukjes. Was de broccoli en snij in roosjes. Doe de snijbonen in een ruime pot met kokend water en breng aan de kook. Voeg na ongeveer 4 minuten de broccoli roosjes toe en kook nog eens 4-5 minuten tot beide groente beetgaar zijn. (Je kan ze ook gaar stomen in een mandje)
Kook de udonnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en laat schrikken met koud water.
Verwarm een flinke scheut zonnebloemolie in een hapjespan en bak hierin de tofublokjes. Snij de chilipeper in dunne ringen (verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt).
Was en snij de paprika in blokjes en voeg deze samen met de chilipeper toe aan de tofublokjes. Bak nog eens +/- 10 minuten.
Voeg 1 extra eetlepel zonnebloemolie, de sojasaus en gembersiroop toe aan de paprika en tofu. Voeg tot slot de noedels, broccoli en peultjes erbij en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper. Voeg indien gewenst extra sojasaus of gembersiroop toe.
Serveer met wat sesamzaadjes en indien gewenst een plukje koriander!
Smakelijk!
(Recept werd geïnspireerd op een recept van Foxilicious https://foxilicious.nl/)
Comments