Ingrediënten voor 4 personen
1 klontje sojaboter
2 ajuinen (fijngesnipperd)
olie
320 tot 400 g Kipstuckjes (De Vegetarische Slager of AH)
1 scheut rodewijnazijn
1 grote winterpeen (fijngesneden)
1 kruidnagel
1 tl gedroogde tijm
2 laurierblaadjes
300 ml donkerbruin bier
2 blokjes groentebouillon
1 snede brood
2 el mosterd
1-2 el donkerbruine suiker
Bereiding
Verhit een klont boter in een grote kookpot, voeg de ui toe en laat ze even meestoven.
Bak de kippen stuckjes kort aan in een pan in de olie.
Blus met de rodewijn azijn, roer eventuele aanbaksels los en voeg dit toe aan de uien.
Voeg de wortels, tijm, laurierblaadjes, kruidnagel, bouillonblokjes en het bier toe.
Smeer de mosterd op het brood en voeg toe aan de stoverij.
Laat het geheel zolang mogelijk sudderen (minstens 45 minuten). Roer regelmatig om en voeg water toe als het te droog wordt.
Breng op smaak met peper, zout en de bruine suiker.
Bron: EVA vzw - Try Vegan Challenge
Comments