• Julie Van Lommel

Stoofpotje van lasagne


Stoofpotje van lasagne by Julie Van Lommel


Ingrediënten voor 2 personen


2 uien grof gesneden

2 tenen knoflook geperst

1 wortel in halve maantjes

1 rode paprika in stukjes

1 courgette in stukjes

Peper & zout

1/2 tl cayennepeper

1 snufje kaneel

1/2 el paprikapoeder

1/2 el provençaalse kruiden

100 ml rode wijn

75 g droge rode linzen

1 fles passata (± 700 g)

6 vellen lasagnevel of linzenpasta

3 handen verse spinazie (50g)

200 ml biologische groentenbouillon

2 handenvol basilicumblaadjes


Bereiding

Verhit wat olijfolie in een grote stoofpot op middelhoog vuur.

Bak de ui en de knoflook aan.

Voeg de wortel, de paprika en de courgette toe en kruid met peper en zout en de specerijen.

Bak de groenten even aan met de kruiden en blus vervolgens met de rode wijn.

Spoel de gedroogde rode linzen en voeg ze toe aan de stoofpot.

Overgiet de stoofpot met passata, roer goed en zet het deksel op de stoofpot. Laat 10 minuten garen.

Wanneer de groenten bijna gaar zijn, en de gedroogde linzen beetgaar, proef je. Kruid goed bij, zodat hij lekker intens smaakt. De smaak zal straks verzachten door de lasagnevellen.

Voeg vervolgens de lasagnevellen toe. Breek ze hiervoor in twee of drie stukken. Duw ze goed onder in de saus. Giet er de bouillon overheen en roer voorzichtig.

Als laatste doe je ook de spinazie in de stoofpot.


Roer voorzichtig, zodat de pasta bladeren niet breken. Zet het deksel weer op de pot en laat een kwartier tot half uur sudderen, tot de pasta bladeren zacht zijn.

Roer regelmatig om, zodat de lasagne vellen niet aan elkaar kleven. Zodra de lasagne vellen uit elkaar beginnen te vallen bij het roeren, weet je dat het stoofpotje klaar is.

Verdeel er als afwerking nog de verse basilicumblaadjes over en serveer.


Smakelijk


Julie


53 keer bekeken

Bredestraat 54B

2930 Brasschaat

info@julievanlommel.be

Diëtiste

Tel: +32 499 61 03 03

  • White Instagram Icon
  • Facebook - Grey Circle