• Julie Van Lommel

Spicy chili beans


Spicy chili beans - By Julie Van Lommel

Ingrediënten (4 personen)


250 g rode bonen in blik (kidney beans)

400 g tomatenstukjes (blik of brik)

150 g maiskorrels (uitgelekt)

2 rode uien

2 paprika's (1 gele en 1 rode)

2 grote wortelen

3 stengels selder

3 teentjes look

70 g tomatenpuree

1 dl tomatenpassata

enkele scheutjes hete chilisaus (naar smaak)

1 eetlepel milde of pikante paprikapoeder

1 eetlepel kaneelpoeder

1 eetlepel chiliflakes

enkele scheutjes olie

10g pure chocolade

zout

Zilvervliesrijst

Enkele nacho's



Bereiding

Was en snij eerst alle groenten, verzamel deze op een bord:

Pel de uien, snij ze middendoor en snipper ze in fijne stukjes, verzamel deze op een bord. Pel de tenen look, hak ze fijn en plet ze tot pulp (gebruik het brede lemmet van je koksmes of grijp naar de lookpers). Voeg bij de gesneden ui op het bord.

Schil de wortels, snij ze overlangs in twee. Vervolgens snij je ze in blokjes.

Snij vervolgens de paprika in dunne reepjes of in blokjes en verwijderd de zaadlijsten. Als je deze moeilijk verteert, kan je de schil verwijderen.

Spoel de stengels selder schoon. Snij ze in fijne stukjes en voeg tot slot ook deze toe aan je bord.


Verhit een flinke scheut olie in een diepe pan of een stoofpot. Gebruik een matig vuur. Stoof de gesneden ui in de olie en voeg de look toe, laat 5 minuten mee stoven.

Roer regelmatig in de pot.

Voeg dan de gesneden wortelblokken en paprikareepjes toe en laat mee stoven.

Voeg tot slot de selder toe, roer regelmatig in de groenten mengeling en laat deze nog enkele minuten verder stoven.

Schep de tomatenpuree bij de groenten. Roer en laat de puree heel kort meestoven. Voeg vervolgens het kaneelpoeder, de chiliflakes en het paprikapoeder toe, en roer goed door. Schenk er tot slot de tomatenpassata en de tomatenstukjes bij.

Open het blik rode bonen, giet de inhoud in een zeef en spoel de boontjes onder koud stromend water. Spoel ook de maïs af en laat uitlekken.

Kook ondertussen water en maak de zilvervliesrijst klaar zoals aangegeven staat op de verpakking.

Doe de uitgelekte bonen en de maiskorrels bij de tomatensaus. Proef de chili en voeg naar smaak wat zout toe en enkele scheutjes hete chilisaus.

Laat de chili nog 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.


Serveer samen met de rijst en enkele nacho's.


Smakelijk!


12 keer bekeken

Bredestraat 54B

2930 Brasschaat

info@julievanlommel.be

Diëtiste

Tel: +32 499 61 03 03

  • White Instagram Icon
  • Facebook - Grey Circle