Voor die dagen waarop je gewoonweg geen tijd en/of zin hebt om een uur in je keuken te staan.
Ik weet dat er mensen zijn die alleen het idee van fruit in hun maaltijd verschrikkelijk vinden.
Persoonlijk vind ik zo een zoete twist wel vaak lekker. Als je nu echt team 'geen fruit in mijn maaltijd' bent, kan je de mango ook uit dit gerecht weglaten. Daarnaast zou je ook wat gebakken tofu, tempeh of linzen kunnen toevoegen.
Ingrediënten (voor 2 personen)
250 milliliter kokosmelk light AH 1 broccoli (vers of diepvries) 1 zakje gele currypasta (ik gebruikte die van Fairtrade Original) 150 gram mango
150g kikkererwten (uit blik) 120 gram zilvervliesrijst
handje (geroosterde) cashewnoten olijfolie ter garnering (optioneel): verse peterselie
Bereiding
Breng een pan water aan de kook. Kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de broccoli in kleine roosjes en kook/stoom hem in +/- 10min gaar.
Schil en snij terwijl de mango in kleine blokjes.
Spoel de kikkererwten onder ruim water.
Breng in een andere pan de kokosmelk aan de kook en voeg de currypasta toe. Laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.
Voeg vervolgens de gegaarde broccoli, kikkererwten en mango toe en laat het geheel nog 5 minuten op zacht vuur garen.
Serveer de curry met de cashewnoten en met de rijst. Garneer eventueel met peterselie.
Smakelijk
Julie
Save
Comentarios