top of page
  • Julie Van Lommel

Silky Smooth Chocolate Dessert


Silky Smooth Chocolate Dessert - by Julie Van Lommel

Op de vraag 'waar mag je me 's nachts voor wakker maken?' is mijn antwoord duidelijk: CHOCOLADE.


Ja, ik beken, ik ben een chocoholic. Al van kleins af aan ben ik verknocht aan de smeuïge smaak van chocolade. Hoewel het ook met de herinnering aan mijn grootouders te maken kan hebben, waar ik als kind veel tijd mee heb doorgebracht. Na de maaltijd werd er altijd afgesloten met iets zoet, met een stukje chocolade. De smaak breng mij terug naar de grote, gezellige tafel waar er werd gebabbeld en gelachen. Er waren geen gsm's, geen push meldingen, geen dringende berichten die moesten beantwoord worden, gewoon een warm, gezellige moment met lekker eten. Dat warme gevoel geeft chocolade mij nog steeds, een momentje voor mezelf.


Deze heerlijke chocolade mousse stond al even op mijn to-do lijstje. Misschien omdat het slechts 2 grote ingrediënten bevat en zo simpel is om te maken dat ik het zo lang heb uitgesteld. Inspiratie haalde ik bij Karola's Kitchen haar eerste kookboek, wat zeker een aanrader is!


Een klein woordje uitleg over de basis van dit recept, namelijk de silken tofu.

Zijden of silken tofu is een zachte tofu variant uit Japan. De textuur is te vergelijken met die van pannacotta. In zijden tofu zit meer vocht waardoor het de ideale basis van voor plantaardige desserts zoals cheesecake of tiramisu. Daarnaast bevat het slechts 80kcal en 7g eiwit/100g.
Ingrediënten

150g pure chocolade (als je melkchocolade gebruikt, is de mousse minder stevig)

300g zijden tofu (dit lukt helaas niet met gewone tofu, je kan zijden tofu terugvinden bij Delhaize)

2 eetlepels pure cacao poeder

2 eetlepels plantaardige melk (vb. sojamelk)

Ruime portie zoetstof naar keuze


Voor de topping kan je variëren, ik koos voor hazelnoten en cacao nibs. Ook rood fruit zou hier erg goed bij passen.


Bereiding

Smelt de chocolade au bain-marie*.

Open voorzichtig het pakje zijde tofu en giet het overtollige vocht weg.

Doe de tofu in een kom en maak deze los en egaal met behulp van een staafmixer.

Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en mix tot een smeuïg geheel.

Voeg dan de zoetstof, sojamelk en cacao poeder toe en meng goed.

Schep het chocolademengsel in kleine potjes en laat minstens twee uur in de koelkast staan.


Werk af met topping naar keuze en geniet 100%!


Smakelijk!


* Neem 2 potten die in elkaar passen. Voeg een bodem water toe in de onderste pot en breng aan de kook. Zet dan de andere pot hierin. Ik spoel de bovenste pot steeds eerst even uit met water zodat deze vochtig is. Doe hier dan de chocolade in, roer rustig en laat de chocolade smelten.

127 weergaven

Comments


bottom of page