top of page
  • Julie Van Lommel

Risotto met champignons

Risotto by Julie Van Lommel

Ingrediënten voor 2 personen

150 gr risotto rijst

100 gr boschampignons

3 el sojasaus

600 ml groentebouillon

50 gr geraspte Parmezaanse kaas

1 ui

1 a 2 tenen knoflook

125 gr doperwten (diepvries)

25 gr plantaardige vetstof

snufje zwarte peper

optie: paar plakjes bacon


Bereiding:

Begin met het schoonmaken van de champignons. Snijd ze vervolgens in plakjes. Snijd ook de

ui, knoflook en ontbijtspek in stukjes.

Giet een klein scheutje olie in een diepe pan en bak de champignons (en de bacon) circa 5

minuten.

Schep de champignons (en de bacon) vervolgens uit de pan en verwarm de vetstof in dezelfde

pan. Als de vetstof gesmolten is, voeg je de ui en knoflook toe.

Bak dit ongeveer 2-3 minuten.Daarna voeg je de risotto rijst toe.

Meng alles goed door elkaar en na 1 minuut kan er wat bouillon bijvoegen, totdat de rijst net onder staat.

Breng aan de kook en blijf ondertussen goed roeren. Als bijna alle bouillon is

opgenomen door de rijst, voeg je weer een paar schepjes bouillon toe. Als je bijna al je bouillon

hebt toegevoegd, is het tijd om de doperwtjes toe te voegen aan de risotto.

Voordat je het vuur uitzet, moet je even proeven of de risottorijst gaar is. Zo ja, zet dan het vuur

uit en voeg (de bacon), champignons, sojasaus, geraspte Parmezaanse kaas en een snufje

zwarte peper toe.

Meng alles goed door elkaar. Als de rijst nog niet gaar is, moet je wat extra bouillon maken en

die beetje voor beetje toevoegen aan de risotto totdat de rijst gaar is.


Smakelijk!


Julie

79 weergaven
bottom of page