Ingrediënten voor 2 personen
150 gr risotto rijst
100 gr boschampignons
3 el sojasaus
600 ml groentebouillon
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 ui
1 a 2 tenen knoflook
125 gr doperwten (diepvries)
25 gr plantaardige vetstof
snufje zwarte peper
optie: paar plakjes bacon
Bereiding:
Begin met het schoonmaken van de champignons. Snijd ze vervolgens in plakjes. Snijd ook de
ui, knoflook en ontbijtspek in stukjes.
Giet een klein scheutje olie in een diepe pan en bak de champignons (en de bacon) circa 5
minuten.
Schep de champignons (en de bacon) vervolgens uit de pan en verwarm de vetstof in dezelfde
pan. Als de vetstof gesmolten is, voeg je de ui en knoflook toe.
Bak dit ongeveer 2-3 minuten.Daarna voeg je de risotto rijst toe.
Meng alles goed door elkaar en na 1 minuut kan er wat bouillon bijvoegen, totdat de rijst net onder staat.
Breng aan de kook en blijf ondertussen goed roeren. Als bijna alle bouillon is
opgenomen door de rijst, voeg je weer een paar schepjes bouillon toe. Als je bijna al je bouillon
hebt toegevoegd, is het tijd om de doperwtjes toe te voegen aan de risotto.
Voordat je het vuur uitzet, moet je even proeven of de risottorijst gaar is. Zo ja, zet dan het vuur
uit en voeg (de bacon), champignons, sojasaus, geraspte Parmezaanse kaas en een snufje
zwarte peper toe.
Meng alles goed door elkaar. Als de rijst nog niet gaar is, moet je wat extra bouillon maken en
die beetje voor beetje toevoegen aan de risotto totdat de rijst gaar is.
Smakelijk!
Julie
Comments