top of page
  • Julie Van Lommel

Pumpkin spice muffins



muffins op basis van pompoen. Diëtiste Julie Van Lommel
pumpkin spice muffins by Julie Van Lommel

Een nieuwe geslaagde creatie! Ik vind het altijd een uitdaging om groenten te verwerken in een lekker gebak. Een courgette - chocolade cake hebben we al gehad dus deze keer is het pompoen. ⁠

Ik had wel verwacht dat ze een beetje meer zouden rijzen maar dat deden ze niet. Dus ik heb mini-muffins gemaakt. Zelf kan je dus gerust je vormpje vullen tot bovenaan! ⁠

Benieuwd naar het recept? ⁠

Dit zijn de ingrediënten voor +/- grote 12 muffins⁠

- 400g pompoenstukjes, kan je voorgesneden kopen bij AH⁠

- 8 eetlepels gesmolten kokosolie⁠

- 3 eieren, losgeklopt⁠

- 200g havermeel⁠

- 8 eetlepels zoetstof⁠

- 2 koffielepels bakpoeder⁠

snufje zout⁠

- 1 eetlepel speculaaskruiden / kaneel⁠

- 50g pecannoten, grof gehakt + extra voor de afwerking⁠

Bereiding:⁠

Kook de pompoenstukjes in ongeveer 10 minuten gaar in een laagje water. Giet af en pureer met een staafmixer.⁠

Verwarm de oven voor op 175°C.⁠

Meng alle droge ingrediënten (havermeel, zoetstof, bakpoeder, zout, speculaaskruiden en pecannoten).⁠

Meng de pompoenpuree, de losgeklopte eitjes en kokosolie bij de droge ingrediënten.⁠

Vul de ingevette muffinvorm met het mengsel en bak n +/- 25 a 30 minuten gaar.⁠

Veel bakplezier!⁠


- Julie -




.⁠

49 weergaven
bottom of page