top of page
  • Julie Van Lommel

Pasta Carbonara met een twist


Pasta carbonara by Julie Van Lommel

Zelf ben ik niet zo een pasta-fan maar ik probeer graag nieuwe zaken uit. Zo zag dit recept van collega-diëtiste Celien Rombouts er zo lekker uit, dat ik het wel moest proberen!


Voor de pasta kan je kiezen voor een volkoren variant of een peulvruchten variant van bij Albert Heijn.


Ingrediënten voor 4 personen:

Volkoren / peulvruchten spaghetti

250 ml halfvolle of ongezoete havermelk

1 knolselder

150 g geraspte kaas light (30+) of edelgistvlokken (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)

200 g bacon of speckjes van De Vegetarische Slager

Snufje peper, zout en nootmuskaat


Bereiding:

Schil de knolselder en snijd hem in grove stukken.

Breng de stukken knolselder in een pot met water aan de kook en kook de knolselder gaar

Giet het kookwater af en voeg de melk toe aan de stukjes knolselder. Pureer het geheel met een mixer tot een homogene saus. Voeg meer melk indien nodig tot de saus een goede consistentie heeft.

Zet de saus nog even op een laag vuur en voeg de kaas hieraan toe, roer goed door en kruid af met wat peper en zout en een snufje nootmuskaat

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking

Bak de bacon of speckjes kort aan.

Van zodra de spaghetti gaar is, voeg je hieraan de saus toe samen met de stukjes ham.

Kruid eventueel nog bij naar smaak.


Smakelijk!


- Julie -

211 weergaven
bottom of page