Ingrediënten ( 2 personen)
1 sjalotje
2 tenen knoflook
250g cherry tomaten
150g orzo
10g amandelschilfers
Paprikapoeder
250g spinazie
30g Parmezaanse kaas of Violife parmezaanse kaas
320ml groentebouillon
Olie naar keuze
peper en zout
Bereiding
Bereid de bouillon.
Snipper de sjalot en pers de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten.
Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de sjalot en de knoflook gedurende 2 minuten op een laag vuur. Voeg de orzo toe en bak gedurende 1 minuut mee.
Voeg de bouillon bij de orzo en kook (afgedekt) in 10-12 minuten op een laag vuur gaar, schep regelmatig om. Als de orzo te droog wordt, kan je extra vocht toevoegen.
Verhit ondertussen in een pan en rooster de amandelschilfers zonder vetstof. Wanneer deze een bruine kleur krijgen, zijn ze klaar en mag je deze apart bewaren.
Voeg nu een lepel olie aan deze pan toe en bak de cherrytomaten met de paprikapoeder gedurende 3 minuten op een middelhoog vuur.
Scheur de spinazie in kleinere stukken en voeg bij de tomaten, laat slinken gedurende 3 minuten. Kruid af naar smaak met peper en zout.
Voeg nu de Parmezaanse (eventueel vegan) kaas toe aan de gare orzo en laat smelten. Roer goed door.
Voeg dan de orzo toe aan de tomaat-spinazie mengeling en verhit nogmaals 1 minuut.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met de amandelschilfers.
Smakelijk!
Julie
Recept werd geïnspireerd op een gerecht van HelloFresh.
Comments