top of page
  • Julie Van Lommel

Oatmeal Chocolate Chip Cookies


Haverkoekjes - by Julie Van Lommel


Ingrediënten voor 6 - 8 koekjes


100 gram havermout

25 gram (spelt/volkoren) bloem

2 el agave siroop (maakt de koekjes krokanter)

1 tl. Kaneel

1 el. rijstolie / zonnebloemolie / kokosolie

40 ml water

½ koffielepel bakpoeder

Handje pure chocoladestukjes /rozijnen / kokosschilfers / …


Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de agave siroop, de olie en het water tot een geheel.

Meng daarnaast alle droge ingrediënten in een kom en voeg de chocoladestukjes hier aan toe.

Voeg de natte en de droge ingrediënten samen.

Kneed met je handen een bal van het beslag.

Rol van dit beslag 6 tot 8 kleine balletjes. Druk ze plat op een bakplaat met bakpapier.

Bak ze voor 15 a 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin.

Hou ze wel in de gaten, het kan ineens erg hard gaan.

Laatste en moeilijkste stap: laat ze goed afkoelen voordat je ze gaat eten.

Door ze te bewaren in een afgesloten trommel zou je ze nog wel een week goed kunnen houden.



Veel bakplezier!




Haverkoekjes - by Julie Van Lommel



171 weergaven
bottom of page