Ingrediënten
Droge ingrediënten
100 gram spelt meel
100g patisserie meel
1 zakje bakpoeder
Natte ingrediënten
300 ml plantaardige melk (haver- of amandelmelk bijvoorbeeld)
3 el ahorn- of dadelsiroop
50 gram abrikozen compote / confituur
50 gram plantaardige boter of olie
Bereiding
Meng eerst de droge ingrediënten in een kom.
Smelt de plantaardige boter op een laag vuurtje. Doe deze vervolgens in een kom samen met de andere natte ingrediënten.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten. Giet beetje bij beetje en niet alles in een keer en meng.
Verwarm nu je wafelijzer. Wanneer het wafelijzer is opgewarmd, vet je deze in en kan je 3 eetlepels deeg (per wafel) erin doen.
Bij mij duurde het ongeveer 4 minuten alvorens de wafels klaar waren.
Decoreer met wat vers fruit of plantaardige yoghurt.
Smakelijk!
Julie
Recept van Stephanie, via haar blog https://dolopvegan.nl
Comments