top of page
Julie Van Lommel

Kruidige linzen dahl

Linzen dahl by Julie Van Lommel

Een linzen dahl is super toegankelijk en een leuke manier om peulvruchten te integreren in ons voedingspatroon. Voor mij is dit pure comfort food, zelf maak ik meestal een dubbele portie zodat ik de helft kan invriezen voor een later moment.


Een dahl zit een beetje tussen een curry en een soep. Zelf vind ik het aangenaam om nog een extra smaak toe te voegen in de vorm van falafel of vegetarische balletjes maar dit is geen must. Dit super vullend en voedzaam gerechtje is heel gemakkelijk te maken maar plan een dag later misschien niet teveel afspraken in, er zit namelijk wel wat look in.


Ingrediënten (2 personen)


1 ui

2 tenen knoflook

150g gedroogde rode linzen

400ml water

200ml kokosmelk (light)

400g tomatenblokjes (blik)

1 verse rode peper

1 koffielepel garam massala

zilvervliesrijst

Peper, zout, paprikapoeder en uienpoeder

koriander indien gewenst

Extra optie: balletjes of kippenstuckjes van De Vegetarische Slager of falafel


Bereiding

Snijd de ui, rode peper en knoflook fijn.

Verwarm een eetlepel olie in een pan.

Stoof de ui, knoflook en rode peper enkele minuten en voeg dan de afgespoelde linzen, tomatenblokjes en het water toe.

Meng alles goed en laat dit geheel gedurende +/- 25 minuten zachtjes pruttelen.

Wanneer alles gaar is, ga je er met een staafmixer door tot het een smeuïg geheel is.

Voeg dan de kokosmelk en kruiden toe, proef en kruid bij waar nodig.


Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Laat de saus nog 10min pruttelen tot alles goed ingekookt is.

Bak terwijl de vegetarische balletjes of falafel gaar en voeg toe. Serveer allemaal samen!


Smakelijk!




Linzen dahl by Julie Van Lommel







98 weergaven

Comments


bottom of page