- Julie Van Lommel
Herfst ovenschotel met pompoen en champignons

Ingrediënten voor 4 personen:
1 Butternut pompoen (pompoenvruchtvlees)
400g gehakt van de vegetarische slager
250g gemengde champignons
4-5 aardappelen (dit kan ook zoete aardappel zijn)
1 ui
100g feta
200ml plantaardige room
Rozemarijn peper en zout
olie
Bereiding Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de pompoen in blokjes. Borstel de champignons schoon. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Rist de naaldjes van de takjes rozemarijn.
Fruit de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de pompoenblokjes en de rozemarijnnaaldjes toe. Laat zachtjes stoven. Voeg de plantaardige room toe en roer om. Vet een grote ovenschaal in. Leg afwisselend de aardappelplakjes en de gehakt-pompoenmengeling erin. Verdeel er de champignons over en kruid met peper en zout.
Verkruimel de feta over de ovenschotel en zet 35 tot 45 minuten in de oven.
Smakelijk