top of page
Julie Van Lommel

Gevulde butternut met kikkererwten en feta



Gevulde butternut met kikkererwten en feta door Julie Van Lommel
Gevulde butternut by Julie Van Lommel

Ingrediënten voor 2 personen

1 butternut pompoen

200g kikkererwten (1blik)

70 g fetakaas

75g (Griekse) yoghurt (vb. Total 0% of Skyr)

Handvol verse spinazie

Handvol verse bladpeterselie

1 rode chilipeper

Olijfolie

Peper

Zout


Bereiding

Verwarm de oven op 200°C.

Halveer de butternut in de lengte, schep de pitten er uit.

Leg de helften in een ovenschaal en bestrijk het vruchtvlees met olie.

Rooster de pompoen nu ongeveer 40 minuten in de oven, tot het vruchtvlees zacht is


Maak ondertussen de vulling:

Snij de spinazie in grove repen en hak de peterselie fijn

Verdeel de fetakaas in blokjes

Meng nu alle ingrediënten voor de vulling: Griekse yoghurt, kikkererwten, fetakaas, spinazie, peterselie en rode peper (Hou een beetje peterselie apart om nadien te garneren)

Kruid de vulling naar smaak met peper en zout


Haal de pompoen helften uit de oven en laat enkele minuten afkoelen

Schep met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de pompoen, je maakt zo een ‘kuiltje’. Hier komt de vulling.

Snij het vruchtvlees van de butternut fijn en meng het onder het yoghurtmengsel

Vul nu de pompoen helften met dit mengsel

Bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven

Verdeel een beetje peterselie over de gevulde butternut en serveer onmiddellijk.


Lekker met een salade en eventueel een stukje krokant brood!


Smakelijk!


Julie

295 weergaven

Commentaires


bottom of page