Ingrediënten voor 2 personen
1 butternut pompoen
200g kikkererwten (1blik)
70 g fetakaas
75g (Griekse) yoghurt (vb. Total 0% of Skyr)
Handvol verse spinazie
Handvol verse bladpeterselie
1 rode chilipeper
Olijfolie
Peper
Zout
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C.
Halveer de butternut in de lengte, schep de pitten er uit.
Leg de helften in een ovenschaal en bestrijk het vruchtvlees met olie.
Rooster de pompoen nu ongeveer 40 minuten in de oven, tot het vruchtvlees zacht is
Maak ondertussen de vulling:
Snij de spinazie in grove repen en hak de peterselie fijn
Verdeel de fetakaas in blokjes
Meng nu alle ingrediënten voor de vulling: Griekse yoghurt, kikkererwten, fetakaas, spinazie, peterselie en rode peper (Hou een beetje peterselie apart om nadien te garneren)
Kruid de vulling naar smaak met peper en zout
Haal de pompoen helften uit de oven en laat enkele minuten afkoelen
Schep met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de pompoen, je maakt zo een ‘kuiltje’. Hier komt de vulling.
Snij het vruchtvlees van de butternut fijn en meng het onder het yoghurtmengsel
Vul nu de pompoen helften met dit mengsel
Bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven
Verdeel een beetje peterselie over de gevulde butternut en serveer onmiddellijk.
Lekker met een salade en eventueel een stukje krokant brood!
Smakelijk!
Julie
Commentaires