De koude, donkere maanden van het jaar, niet iedereen zal het met mij eens zijn, maar ik vind deze periode van het jaar super gezellig! Overal lichtjes, de openhaard dat knettert, gezellige onder een dekentje voor de tv... En stoofpotjes! Ik hou van stoofpotjes en ovenschotels!
In tegenstelling tot wat veel mensen denken of misschien verwachten van mij omwille van mijn beroep, eet ik absoluut niet graag sla. Geef mij liever maar een schotel warme groenten. Van chili sin carne tot lasagne tot geroosterde groentjes in de oven, ik zou het elke dag kunnen eten. Een extra voordeel aan deze gerechten is dat je een grote portie kan maken, zodat je er enkele dagen van kan eten of het kan invriezen voor op een later moment. De smaak wordt alleen maar rijker doordat het langer kan trekken.
Ingrediënten
1 kleine butternutpompoen, geschild 2- 3 winterpenen
2 pastinaken
2 zoete aardappels 2 el rijstolie Kruiden: komijn, paprikapoeder, peper, zout en peterselie 2 tl appelciderazijn 100 g feta
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd beide helften in hapklare stukken.
Schil de winterpenen, pastinaak en zoete aardappel en snijd ook deze in hapklare stukken.
Schep de gesneden groeten en zoete aardappel om met de rijstolie, gemalen komijn, paprikapoeder, peper en zeezout.
Plaats gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep na 15min alles goed om.
Meng de gegaarde groenten met de appelazijn en het grootste deel van de peterselie.
Verkruimel er de feta overheen en bestrooi met de rest van de peterselie.
Comments