top of page
  • Julie Van Lommel

Fruitige ontbijt muffins


Ik ben de laatste tijd men standaard ontbijtjes een beetje beu. Dus tijd om te gaan bakken!

Deze volkoren muffins zitten vol fruit en vezels waardoor ze erg goed vullen.

Je kan er ééntje opzij houden als snack of 2 stuks gebruiken als ontbijt met een heerlijk kopje koffie erbij.


Ingrediënten voor +/- 12 grote muffins


4 grote bananen

90 gr speltmeel

90gr amandelmeel

100 gr havermeel

2 el maïzena

60 gr agavesiroop (of suiker vervanger)

1 tl bakpoeder

snufje kaneel

80 ml zonnebloemolie (of een andere neutrale olie zoals rijstolie)

1 tl appelazijn of citroensap

60 ml plantaardige melk (vb. soja, haver, ...)

100 gr bevroren blauwe bessen/frambozen (rood fruit)

Bereiding


Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de muffin vormpjes klaar. Ik gebruik een siliconen variant, dus invetten is hierbij niet nodig. Meestal spoel ik ze vluchtig uit met water en vul ik ze dan met deeg. Als je een metalen variant gebruikt, kan je deze best wel invetten.


Meng de droge ingrediënten (speltmeel, amandelmeel, havermeel, maïzena, bakpoeder en kaneel) in een grote kom. Voeg ook een snufje zout toe.

Pureer of prak in een andere kom de bananen fijn. Schenk de zonnebloemolie, appelazijn, agavesiroop (of vervanger) en plantaardige melk erbij en roer tot een egaal beslag.


Roer als laatst de bevroren bessen door het beslag en verdeel het beslag met een eetlepel over de vormpjes. Bak de bananenbrood muffins 30 – 35 minuten in het midden van de oven.


Laat de muffins afkoelen en bewaar ze tot vier dagen in een luchtdichte trommel in de koelkast.


Smakelijk!





294 weergaven
bottom of page