• Julie Van Lommel

Frangipane cake


Frangipane cake - by Julie Van Lommel

Aantal personen 6 Ingrediënten

cake: 250 gram bloem 1 eetlepel bakpoeder snufje zout 250 ml sojamelk 60 ml zonnebloemolie 120 gram suikervervanger (Vb. Zusto) 1 eetlepel vanille extract

frangipane: 150 gram sojayoghurt 1/2 zakje vanillesuiker 70 gram amandelmeel 120 gram bloem snufje zout 1 theelepel amandelextract 1 theelepel bakpoeder 30 ml zonnebloemolie

handje amandelschilfers Extra: abrikozen confituur

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een mengkom de bloem, zout en bakpoeder voor de cake. Meng in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, suiker en vanille extract voor de cake. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige. Doe in een andere mengkom de ingrediënten voor de frangipane. Doe het cakemengsel in een bakvorm (met bakpapier) en roer het frangipanemengsel erdoor.

Als extraatje zou ik een dun laagje abrikozen confituur op de bodem aanbrengen!

Werk af met amandelschilfers Laat de cake ongeveer 45 minuten bakken. Opgelet, deze cake is verslavend lekker ... Veel bakplezier!




80 keer bekeken

Bredestraat 54B

2930 Brasschaat

info@julievanlommel.be

Diëtiste

Tel: +32 499 61 03 03

  • White Instagram Icon
  • Facebook - Grey Circle