- Julie Van Lommel
Fluffy Pancakes

Ingrediënten
75g zelfrijzende bloem
75g volkoren tarwemeel / havermeel / ...
2 el suikervervanger (vb. Zusto of Sukrin)
200 ml plantaardige melk
1 el appelazijn of citroensap
1 tl vanille suiker of vanille extract
1 tl baksoda (bicarbonaat)
Bereiding
Meng als eerste de plantaardige melk met de azijn in een glas/maatbeker, roer even om en laat staan.
Doe de bloem samen met het meel, de baksoda en de suiker vervanger in een kom. Meng met een garde tot een egaal mengsel.
Doe het vanille extract bij het melkmengsel of de vanillesuiker bij het bloem mengsel.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem.
Giet beetje bij beetje de melk bij de bloem en meng ondertussen voorzichtig met een garde. Probeer het mengsel niet te glad te maken, des te minder we roeren des te fluffy-er en luchtiger de pannenkoeken zullen zijn.
Laat het deeg 5 minuutjes rusten en verwarm dan je pannenkoekenpan.
Doe wat olie of (plantaardige) boter in de pan en bak de pannenkoeken in kleine hoopjes ongeveer 2 minuten aan elke kant. Serveer meteen met je favoriete toppings.
Smakelijk!