- Julie Van Lommel
Chocoladecake op basis van courgette

Dit blijft een super leuk recept om te maken als je bezoek krijgt.
Je vervangt de boter die normaal aanwezig is in cake door courgette! Niemand die dit proeft... Maar verbaasde blikken zijn gegarandeerd!
Ingrediënten
2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels havermout
200g courgette (1 stuk)
170g fondant chocolade
1 zakje bakpoeder
3 eieren
zoetstof naar keuze (royale portie)
snuf zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Schil de courgette en snij de pitjes weg. Snijd het overige vruchtvlees in blokjes en stoom deze
gaar.
Smelt de fondant chocolade au-bain-marie.
Splits de eieren en klop het eiwit op (met een snuifje zout).
Mix de gegaarde courgette tot een héél fijn papje.
Voeg de eidooiers, zelfrijzend bakmeel, havermout, bakpoeder en zoetstof aan het courgette
papje toe. Klop er nadien voorzichtig het eiwit door, tot er een smeuïg geheel ontstaat.
Voeg dit courgette papje toe aan de gesmolten chocolade en meng.
Giet dit mengsel uit in een bakvorm: ingevet of bekleed met bakpapier.
Laat 40minuten in de oven garen. Prik met een tandenstoker in de cake, wanneer er niets blijft kleven is hij klaar!
Weetje: 1 portie (+/- 60g) = 150kcal
Veel bakplezier!
Julie