Julie Van Lommel

7 mei 2020

Volkoren couscous salade

Volkoren couscous salde by Julie Van Lommel

Ingrediƫnten voor 2 personen

150g volkoren couscous

1 grote wortel of 4 kleine varianten

1 ajuin

100g Halloumi

250g tofu

1 appel

60g spinazie

Handje walnoten of cashewnoten (25g)

Verse peterselie

Groentebouillon

Olie

Peper en zout

Marinade voor de tofu:

Sojasaus

Citroengras(kruiden)

Uienpoeder

Bereiding

Druk het meeste vocht uit de tofu en droog af met keukenpapier. Snijd de tofu in blokjes. Marineer de tofu +/- 1u voor bereiding met sojasaus, citroengras, uienpoeder en zout.

Bereid de bouillon om de volkoren couscous in klaar te maken (hoeveelheid nakijken op verpakking (ik gebruikte 400ml)

Snijd de wortels in blokjes en de ajuin fijn

Voeg de couscous toe aan de warme bouillon en laat +/- 10min staan, roer daarna los met een vork.

Stoom de wortels gaar (8 minuten) en stoof terwijl de ajuin op in een pan met een lepeltje olie.

Voeg de gestoofde ajuin toe aan de couscous en roer goed door.

Snijd de Halloumi in plakken, verhit 1 lepel olie in een pan en bak de Halloumi 3 minuten per kant, hij is klaar als hij mooi goudbruin ziet.

Bak de tofu ondertussen in een andere pan met 2 lepels olie.

Snijd de appel in kleine stukken, was de peterselie en versnipper

Meng de gare couscous (met ajuin) nu met de gare wortel blokjes en stukken appel. Kruid af naar smaak met peper en zout.

Schep in een bord/kom de spinazie, voeg de couscous toe gevolgd door de tofu, top af met enkele Halloumi reepjes, handje walnoten en peterselie.

Smakelijk

Julie

    93