Julie Van Lommel

7 mrt 2021

Shakshuka

Shakshuka - By Julie Van Lommel

Ingrediënten voor 2 personen

1 rode ui, grof gehakt
 
15 champignons, in stukjes
 
1 rode puntpaprika, in stukjes
 
1 teentje knoflook (geperst)
 
1 blik tomatenblokjes (=400g)
 
2 eitjes
 
2 tl kurkuma
 
2 tl komijn

1 tl gedroogde rozemarijn
 
2 el olie
 
zwarte peper en zout

Naanbrood dat je zelf kan afbakken of wraps die je even kan grillen

Bereiding

Verhit de oven voor op 200°C (of zoals aangegeven op de verpakking van het naanbrood).

Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de ui enkele minuten.

Voeg de geperste knoflook en kruiden toe (kurkuma & komijn) en eventueel een scheutje water als het geheel te droog wordt. Roerbak gedurende 2 a 3 minuten.

Schep er vervolgens de fijn gesneden puntpaprika en champignonstukjes door.

Laat de groenten mee stoven tot ze gaar zijn.
 
Voeg tot slot de tomatenblokjes en rozemarijn toe en kruid af met zwarte peper en zout.

Laat het geheel nog 5-10min verder stoven, wanneer de saus wat 'ingedikt' is.

Bak ondertussen het naanbrood gaar zoals aangegeven op de verpakking. Als je wraps gaat roosteren, leg deze dan open op een rooster, voeg 1 eetlepel olie toe en kruid af met gewenste kruiden (vb. look, uipoeder, peper en zout). Grill de wraps 10 a 15 minuten (hou ze in de gaten want het kan plots snel gaan).

Maak tot slot een kuiltje in de ingedikte saus en breek je hierin 1 ei. Herhaal dit proces voor de andere eitjes. Laat (eventueel met een deksel) dit nog even mee sudderen tot het eiwit gaar is.

Smakelijk

    75