Julie Van Lommel

7 jun 2020

Maanzaadcake met citroen

Maanzaadcake by Julie Van Lommel

Ingrediënten

200 gram bloem

50g volkoren bloem (spelt, haver, ... )

1 eetlepel bakpoeder

150 gram suiker (vervanging)

2 eetlepels maanzaad

100 ml bio citroensap (+/- 2 citroenen)

geraspte schil van 0,5 bio citroen

220 ml ongezoete sojamelk

60 ml zonnebloemolie

1 theelepel vanille aroma


 

Bereiding
 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de bloem, suiker vervanger, bakpoeder, geraspte citroenschil en maanzaad in een mengkom.

Meng in een andere mengkom het citroensap, sojamelk, zonnebloemolie en vanille aroma.

Meng de droge ingrediënten met de vochtige ingrediënten.

Vet een cakevorm in met wat olie of sojaboter.

Doe het deeg in de cakevorm.

Laat de cake 45 minuten bakken.

Smakelijk!

Julie
 

    138