Julie Van Lommel
5 jul 2020
Opzoek naar eens iets anders als bijgerecht voor bij de BBQ?
Verras je gasten met deze heerlijke, frisse, voedzame salade op basis van linzen! Hij is heel gemakkelijk voor te bereiden en blijft ook voor de dag nadien lekker als lunch.
Ik inspireerde me op een recept van colruyt en paste de hoeveelheden en samenstelling een beetje aan. Zowel de linzen als de erwten blijven hierbij nog wat knapperig en hebben dus niet de 'melige' smaak die je zou verwachten.
70g erwten extra fijn (diepvries)
100g rucola
1 bosje lente-uitjes
10 basilicum blaadjes
4 takjes verse peterselie
200g gemarineerde artisjokharten (op nat)
50g grana padano of Violife parmezaanse kaas
200g droge groene linzen
Dressing
3 eetlepels Alpro Greek Style
1 koffielepel agavesiroop (of honing)
4 eetlepels verse gehakte bieslook
1/2 citroen (sap)
1 teentje look
Peper en zout
Was en snipper de lente-uitjes, de basilicum en de peterselie fijn
Snij de artisjokharten in de lengte in 4.
Maak de schilfers van de grana padano of Violife parmezaanse kaas met een dunschiller.
Spoel de droge linzen onder stromend water, breng daarna ruim water aan de kook.
Kook de linzen gedurende 10 minuten gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 minuten de diepgevroren erwten toe. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
Maak de dressing:
Mix de plantaardige yoghurt, de bieslook, het citroensap van een halve citroen, de look en de agavesiroop (of honing) tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
Meng de rucola, het basilicum, de lenteuitjes en de peterselie met de linzen en de erwten. Verdeel er de artisjokharten over en bestrooi met de grana pandano of Violife parmezaanse kaas, serveer de dressing er apart bij.
Smakelijk!
Julie